У Новоукраїнській громаді попрощались із загиблим захисником України Сергієм Сеником.

  • 598

 

Фото без опису

Сеник Сергій Сергійович народився 26 лютого.1987 року у селі Звірівка.

З першого класу навчався у місцевій школі, а у старших класах був учнем Новоукраїнської 4-ї школи, після закінчення якої, навчався у машинобудівному технікумі. Далі служба в армії та підготовка у військовому центрі «Десна». Продовжив військову службу у танкових військах, отримав звання молодшого сержанта, був командиром танку. По закінченню служби в армії, для отримання професії залізничника, закінчив ПТУ, працював помічником машиніста.

Після вторгнення російських окупантів в Україну у 2014 році брав участь у Антитерористичній операції та Операції об’єднаних сил, захищаючи нашу державу у складі морської піхоти Збройних Сил України протягом майже 4 років. Брав участь у захисті Маріуполя, Волновахи. Під час служби в АТО/ООС командував взводом, був поранений у боях. Нагороджений орденом та сімома медалями.

Після АТО працював в Одесі на консервному заводі. На посаді бригадира дільниці.

Напередодні початку повномасштабної війни з рашистами, 23 лютого, Сергія викликали у військкомат. 28 лютого був уже у військовій частині, де отримав військову посаду - командир танка.

14 березня Сергій Загинув біля с. Червоне Миколаївської області.

Зі слів матері: «Сергій був працьовитим - мав усе-будинок, машину. З дружиною Яною прожив 5 років душа в душу. Робили все разом. Цінував кожну хвилину, бо знав ціну життя».

«З болем у серці та невимовною гордістю за героїзм наших воїнів ми будемо завжди пам’ятати їх, найкращих людей, які віддали своє життя за свободу і незалежність України, за те, щоб жоден клаптик української землі не був під гнітом російських нелюдів!» - зазначив під час прощальної церемонії Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Сеник Сергій Сергійович був похований на Алеї Героїв Новоукраїнської громади 2 квітня 2022 року. Цей день оголошено жалобним у Новоукраїнській громаді.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису