Новоукраїнська громада попрощалась із Захисником України Миколою Батенком

  • 415

Фото без опису

Сьогодні Новоукраїнська громада прощається з воїном, надзвичайно доброю людиною, надійним другом і побратимом Батенком Миколою Васильовичем. Трагічна звістка про загибель Миколи Васильовича відгукнулась болем у багатьох серцях новоукраїнців не лише тому, що втрата кожного захисника є трагедією для усієї громади, а й тому, що тут, у довоєнному житті, Микола мав багато друзів.

Чимало людей згадують його велике добре серце, умілі роботящі руки і, маючи ці якості, Микола Васильович у будь-який час доби готовий був йти на поміч, віддавати останнє що мав, аби виручити людину в скрутних обставинах.

Народився Микола Васильович 18 січня 1972 року, навчався у Новоукраїнській школі N8, по закінченні якої вступив до військового училища, але на той час не продовжив військову кар'єру, присвятивши більшу частину свого життя будівельній справі. Останнім місцем роботи Миколи Васильовича було гірничо-видобувне підприємство ТОВ "Бантишевський щебінь".

Мирну працю Миколи Батенка обірвало вторгнення російських окупантів 24 лютого 2022 року. На початку березня він став на захист Батьківщини у лавах Збройних Сил України. Але й у дні нещадної жорстокої війни не втратив людяності. Так, маючи проблеми зі здоров'ям, віддав своє тепле взуття молодому бійцю, бо вважав, що воно йому потрібніше.

Його уміння та досвід знадобились і у військовій справі - від побудови оборонних споруд, до відновлення техніки.... Але безжальна смерть не робить винятків, навпаки часто гинуть одні з найкращих... 14 червня 2022 року, у ході бойового зіткнення з ворогом, солдат Збройних Сил України Батенко Микола Васильович загинув, захищаючи Україну від рашистських загарбників, біля населеного пункту Тошківка в Луганській області.

«Якби не проклята війна, розв'язана безумною імперією рашистів, скільки добрих справ могли б зробити золоті руки Миколи Батенка, скількох людей могло обігріти його велике серце, але його подвиг не марний! Завдяки йому та таким як він Героям ми відтісняємо ворога з української землі і обов'язково переможемо! А про ту ціну, яку заплатили Герої-Захисники ми пам'ятатимемо завжди. Низько вклоняючись родині Героя, щиро дякую їм за самопожертву Миколи Васильовича! Його ім'я, подвиг назавжди буде закарбоване в історії нашої громади!» - зазначив під час церемонії прощання Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Слава Героям!

Слава Україні!