Новоукраїнська громада попрощалась із Героєм-Захисником

  • 432

Фото без опису

Наша громада втратила на війні з російськими окупантами Захисника-Героя - лейтенанта Збройних Сил України Вєтрова Костянтина Олександровича.

Костянтин Вєтров народився у Новоукраїнці у 2000 році, навчався у ЗОШ №1. Закінчивши її із золотою медаллю, вступив до Одеської військової академії, у якій також мав значні успіхи у навчанні.

У ході протистояння воєнній агресії російської федерації лейтенант Збройних Сил України Костянтин Вєтров командував однією з груп військового загону, який нищив ворога на Півдні нашої держави.

Під час виконання бойового завдання на території Херсонської області наш земляк отримав осколкове поранення ніг. Був доставлений до військового госпіталю, але, нажаль, 28 червня після проведеної операції він помер.

1 липня Новоукраїнська громада прощалась із загиблим Героєм. Під час прощальної церемонії чимало добрих спогадів прозвучали у промовах мами, шкільних друзів, побратимів по службі Костянтина.

«Сьогодні ми прощаємось із справжнім сином України, який загинув захищаючи Батьківщину від лютого, безжального ворога. У 22 роки юний офіцер Збройних Сил України став на захист держави, адже давно визначився із професією військового. Він був патріотом своєї держави,  він безмежно любив свою країну, безмежно кохав дружину і будував плани на майбутнє, майбутнє у якому ніколи на було б війни і трагічних звісток. Костянтин віддав за цю мрію своє життя, за те щоб у інших було майбутнє… Ми ніколи не забудемо його щирої посмішки, ми завжди будемо вдячні за його подвиг, низько вклоняємось родині, обіцяємо, що його ім’я завжди буде в пошані у всієї нашої громади.

Вічна Слава героям, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави!» - зазначила на церемонії прощання секретар Новоукраїнської міської ради Людмила Вишневецька.

На наступну сесію Новоукраїнської міської ради буде винесено питання щодо присвоєння Вєтрову Костянтину Олександровичу звання «Почесний Громадянин міста Новоукраїнка».