До уваги суб’єктів господарювання!

  • 180

 

Фото без опису

Нагадуємо, що пора жнив особливий пожежонебезпечний період.

Під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни. З березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі строком від 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища загрожує від 3 060 до 6 120 гривень штрафу, а для посадових осіб - від 15 300 до 21 420 гривень. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 гривень.

З метою упередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій під час проведення зернозбиральної компанії 2022 року просимо звернути окрему увагу аграріїв щодо безумовного дотримання ними правил пожежної безпеки, у тому числі про категоричну заборону спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях як під час зернозбиральної компанії, так і після її завершення. Також нагадую про необхідність беззаперечного виконання обласного плану заходів щодо забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь та збереження зернових культур і грубих кормів від пожеж у 2022 році, затвердженого рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 31 травня 2022 року (протокол №7).

 

Інші оголошення

Всі оголошення