З 5 жовтня по 10 листопада у Новоукраїнській громаді проводитимуться громадські обговорення про зміну назв об’єктів топоніміки!

  • 934

Фото без опису

Відповідно до розпорядження Новоукраїнського міського голови № 133 від 28 вересня 2022 року з 5 жовтня 2022 року до 10 листопада 2022 року будуть проходити громадські обговорення щодо зміни топонімічних назв Новоукраїнської міської територіальної громади у формі електронних консультацій та письмових повідомлень.

Перед участю в обговореннях пропонуємо вам ознайомитись із рекомендаціями топонімічної комісії щодо визначення назв вулиць, провулків на території Новоукраїнської міської територіальної громади, з метою позбавлення (заміну на українсько-марковані назви) від топонімів, що пов’язані з державою-агресором росією та її союзниками, від колоніальної спадщини, нав’язаної російським та радянським режимами, імперських та радянських ідеологій, в тому числі, які завуальовано вказують на домінування російської культури в Україні та унормування окремих назв об’єктів топоніміки, що складаються з російськомовних слів або їх коренів у словотворенні замість українськомовних, що суперечить Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Після ознайомлення ви можете взяти участь в обговоренні зазначених змін шляхом заповнення електронної форми: ЕЛЕКТРОННА ФОРМА

або шляхом подання письмового повідомлення, яке має містити ваші дані (прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання (реєстрації), стара назва вулиці, підтримка чи не підтримка назви, пропонованої комісією, або ваш варіант назви, ваш номер телефону для зворотного зв’язку). Скринька для збору письмових пропозицій розміщена у фойє МПК «Ювілейний» за адресою: м. Новоукраїнка, вул. Соборна, 55.

Телефон для довідок: 0500561933 (Олена Іванівна) з 8 до 17 години, окрім суботи та неділі.