У Новоукраїнській громаді провели в останню путь двох Героїв-Захисників

  • 263

Фото без опису

Надзвичайно велика втрата спіткала Новоукраїнську громаду.

У війні із російськими окупантами цього тижня загинуло четверо наших Героїв-Захисників:

  • Гапоненко Станіслав Анатолійович ,
  • Мікрут Ярослав Анатолійович - жителі міста Новоукраїнка
  • Картушан Олександр Олександрович із села Улянівка
  • Суєтін Сергій Олександрович із села Захарівка.

"Непоправне горе принесла війна не лише у чотири родини, забравши батьків, чоловіків, синів, а й в усю нашу громаду, полишивши нас без чотирьох кращих земляків. Вони стали на захист нашої держави, не шкодуючи свого життя. Станіслав, Ярослав, Олександр та Сергій назавжди залишаться в історії нашої громади, у серці кожного з нас!

Всі вони нещодавно були поруч з нами у мирному житті, любили, працювали, виховували дітей, планували майбутнє…." - зазначив під час прощальної церемонії Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Сьогодні, 22 жовтня, на центральній площі міста Новоукраїнка, уся громада провела в останній путь двох мужніх воїнів: Гапоненка Станіслава Анатолійовича та Мікрута Ярослава Анатолійовича.

Станіслав Гапоненко народився 21 липня 1969 року, навчався у Петрівській школі, після закінчення якої вступив до Бобринецького агарного технікуму. Завершивши навчання проходив строкову службу в армії.

Більшу частину свого трудового життя Станіслав Анатолійович віддав сільськогосподарським підприємствам нашого хліборобського краю. Останнім часом працював у Новомиколаївському ТОВ «Лан». Виховував двох синів, один з яких також захищає Україну у складі Збройних Сил України.

Коли російські окупанти широкомасштабно вторглись на територію нашої держави Станіслав Гапоненко долучився до Новоукраїнського ТрО. У цьому ж підрозділі служив і його побратим Мікрут Ярослав Анатолійович.

Ярослав Мікрут народився 8 травня 1986 року, навчався у Новоукраїнській школі №3.

Ярослав розпочав свою трудову діяльність у сільськогосподарських підприємствах Новоукраїнщини, останнім місцем роботи був Новоукраїнський кар’єр.

Спільно із дружиною Наталією виховували дітей Поліну та Ярослава.

У 2015-2016 роках Ярослав Мікрут брав участь у Антитерористичній Операції, захищаючи незалежність на Сході нашої держави. За мужність і героїзм, проявленні у захисті Вітчизни Мікрут Ярослав Анатолійович удостоєний державних нагород.

Дух захисника і рятівника не полишав Ярослава і у цивільному житті, цієї зими він не вагаючись кинувся у крижану воду, рятуючи хлопчика, що провалився під лід, а уже через кілька днів, 24 лютого 2022 року, він пішов захищати нас всіх, будучи одним із перших добровольців Новоукраїнської Територіальної Оборони.

19 жовтня 2022 року старший солдат Гапоненко Станіслав Анатолійович та старший солдат Мікрут Ярослав Анатолійович загинули під час виконання бойових завдань в районі населеного пункту Новогригорівка, Херсонської області.

Війна, з якою загарбницька росія прийшла на нашу землю, забирає найкращих. На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. В цю гірку мить ми поділяємо горе родин та схиляємо голови в глибокій скорботі.

Вічна Пам’ять та Слава Героям!

Фото без опису