28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників у Другій світовій війні

  • 325

Фото без опису

Вшановуючи пам’ять загиблих воїнів у ході Другої світової війни та в честь Дня визволення України від фашистських загарбників, представниками міської та районної влади Новоукраїнщини було покладено квіти до пам’ятника військовим, які брали учать у бойових діях  зі звільнення України та загинули під час визволення Новоукраїнки від нацистських окупантів.

Під час Німецько-радянської війни (1941—1945) саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн вояків, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

Завершилося вигнання нацистських окупантів з України повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття, яке відбулося в результаті здійснення радянськими з'єднаннями Четвертого та Першого Українських фронтів Східно-Карпатської наступальної операції. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.

Сьогодні ми особливо розуміємо, яку ціну доводиться платити за незалежність та як важко вигнати ненависного ворогом із нашої землі. Дякуємо усім мужнім воїнам, які стали на захист України тоді і взяли зброю до рук сьогодні. Ми пам’ятаємо усіх Героїв та Героїнь, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяють звільненню України.