Новоукраїнська громада втратила Захисника

  • 231

Сьогодні Новоукраїнська громада попрощалась із Захисником - солдатом збройних України Ютишем Анатолієм Борисовичем, людиною з високими патріотичними почуттями, який став у перші дні війни на захист своєї держави.

Анатолій Борисович народився 19 липня 1966 в місті Новоукраїнка, навчався у місцевій школі №3 по закінченні якої проходив службу в армії.

Після служби в армії Анатолій Ютиш працював у сільськогосподарських підприємствах Новоукраїнщини, далі змінив професію хлібороба на майстра гірничо-добувної справи, понад 8 років працюючи у ТОВ «Єврощебінь», а останні шість років на підприємстві БОС «Технолоджі» у місті Умань.

Коли 24 лютого російські окупанти масово вторглись на територію України, Анатолій Борисович повернувся до Новоукраїнки та відразу звернувся до військомату з бажанням захищати Україну у лавах Збройних Сил. З 3 березня був мобілізований та проходив службу у військовій частині м. Кропивницький, а потім у Маріупольській Окремій мотопіхотній бригаді.

14 листопада 2022 року Ютиш Анатолій Борисович загинув унаслідок дорожно-транспортної аварії.

«Анатолій Борисович загинув не у бою, але з перших днів війни був готовий віддати своє життя за свободу і незалежність нашої держави. Кожною миттю свого життя, своєї служби в Збройних Силах України він наближав Перемогу над ворогом.

З болем у серці та невимовною гордістю за героїзм наших воїнів ми будемо завжди пам’ятати їх, найкращих людей, які стали на захист держави, борючись за свободу і незалежність України, за те, щоб жоден клаптик української землі не був під гнітом російських нелюдів!» - зазначив під час прощальної церемонії Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Вічна пам’ять і шана Захиснику України!