У Новоукраїнській громаді попрощались із Воїном-Захисником Володимиром Яворським

  • 128

Фото без опису

Знову гірка втрата, знову Новоукраїнська громада втрачає кращих. 27 листопада відбулась церемонія прощання  із земляком-героєм головним сержантом Збройних Сил України Яворським Володимиром Леонідовичем.

Володимир народився у Новоукраїнці 29 травня 1978 року. Навчався у Новоукраїнській школі №8, де до цих пір його пам’ятають як старанного учня, доброго товариша, готового на все заради друзів та справедливості.

Після закінчення школи - вступив на навчання до Боринецького сільськогосподарського технікуму та отримав диплом спеціаліста-землевпорядника.

Відразу після закінчення технікуму Володимир Яворський пішов на строкову службу до Української Армії, під час якої здобув військову спеціальність у танкових підрозділах ЗСУ.

По завершенні служби Володимир Леонідович довгий час працював у Кіровоградському інституті землеустрою.

З 2003 по 2007 роки присвятив частину свого життя благородній справі - рятуванню людей, працюючи у Державній службі надзвичайних ситуацій.

Після 2007 року Володимир Яворський працював у ряді приватних будівельних компаній спеціалістом із земельних питань.

Коли ворог масово вторгся на українську землю, Володимир у перші дні широкомасштабної війни, звернувся до військкомату, щоб захистити рідну землю від рашистської навали.

З березня Володимир Леонідович - у танкових військах ЗСУ на найгарячіших напрямках боротьби за Незалежність України. Останнє місце служби – пекельний бахмутський напрямок…

Його любов до родини, до Батьківщини виявилась міцніша за танкову броню, а добре серце не витримало…

«13 листопада 2022 року зупинилось життя героя-захисника, головного сержанта Збройних Сил України Володимира Леонідовича Яворського.

Без батька залишилось двоє дітей, наймолодшому немовляті лише кілька місяців… І у пам’яті дитини не буде веселих новорічних ранків з татусем у садочку, ні кола по шкільному подвір’ю на перший та останній дзвоник за руку з батьком…. Але він віддав своє життя щоб це було у інших дітей, щоб його та інші діти могли жити, мріяти, щоб у них було гідне майбутнє.

А пам’ять про подвиг Героя ми збережемо і навічно закарбуємо у історію Новоукраїнської громади та всієї вільної незламної єдиної Великої України!» - зазначив у своєму виступі  під час прощання із воїном Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Фото без опису