День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

  • 119

14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Людей, чий подвиг залишився в історії та живе в пам’яті кожного українця. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. До ліквідації наслідків аварії було залучені тисячі фахівців різних професій! Отримуючи великі дози опромінення, інженери, будівельники, шахтарі, енергетики, водії, військові, лікарі - усі, хто пішов тоді не тільки за наказом, а й за покликом серця, зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний та голова Новоукраїнської РВА Олександр Дубченко вручили відзнаки учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Також цього дня представники влади та громадськості Новоукраїнщини вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС, поклавши квіти до пам’ятника чорнобильцям-землякам, що у центрі міста Новоукраїнки.

 «Сьогодні ми низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь. Висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків цієї катастрофи. Хай ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи і якнайшвидше настане мир в Україні!» - зазначив міський голова Олександр Корінний.