Діти Херсонщини отримали від Новоукраїнської громади новорічні подарунки.

  • 158

Фото без опису

Завдячуючи Збройним Силам України понад місяць тому було звільнено правобережну Херсонщину від рашистських загарбників. Чимало горя натворили представники «руского міра» на українському Півдні, зруйновані містечка і села, ферми, поля, тепличні господарства і приватні будинки пограбовані та розгромлені. Та це відбудуємо і відновимо, а от людські втрати - не лише убиті і закатовані мирні громадяни, захисники своєї землі, а й навіки поранені серця і душі, особливо дитячі, які найбільш болісно відчули на собі пекло окупації. Щоб хоч трохи відволікти їх від важких споминів війни, Новоукраїнською громадою зібрано подарунки для малечі Бериславської ТГ Херсонської області, які повіз для них міський голова Олександр Корінний.

Зустрічав представників Новоукраїнщини міський голова Берислава Олександр Шаповалов, який показав наслідки окупації території рашистами. І хоча громада звільнена ЗСУ -  від її центру лише кілька кілометрів до окупованого лівобережжя, де час від часу було чутно стрільбу із автоматів та кулеметів.

«Гнітючі почуття накривають після побачених розбитих міст і сіл, які довго будували, створювали працьовиті руки херсонців, для багатьох з них доведеться розпочинати все заново. І хоч за допомогою всієї України та всього цивілізованого світу, починаємо відновлювати деокуповані території - роботи дуже багато, часу і коштів необхідно чимало. Але маємо допомогти хоча б самим необхідним. Разом з подарунками привезли більше десяти рулонів пвх плівки, яка найбільш треба щоб тимчасово закрити розбиті вікна,  пошкоджені дахи, а також ковдри, борошно, цукор та консерви… Тож і надалі будемо допомагати  за  потребами для звільнених від окупації українців.

Щиро вдячний кожному, хто долучився до підтримки жителів Херсонщини! Учнівському та педагогічному колективу ліцею «Лідер» та колективам ліцеїв №6, 4, 8, їх філій Мар’янопільського НВК та школи №3, МНВК, колективам та вихованцям дошкільних навчальних закладів: «Берізка», «Ромашка», «Зернятко»; представникам соціально-відповідального бізнесу: Станіславу Косенку, Олегу Макодзебі, Володимиру Ігнатенку, Віктору Береговому та колективам їх підприємств, Новоукраїнській міській організації ветеранів, ініціативній групі с. Звірівка, працівникам ПрАТ «Кіровоградобленерго» Новоукраїнського РЕМу, виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради! Завдяки вам, діти Бериславщини Херсонської області, відчули наближення найбільш улюблених новорічно-різдвяних свят, хоч на якусь мить забули про пережиті страхи війни! Разом переможемо ворога, визволимо всю нашу землю від окупантів та відбудуємо Україну, зробимо її ще кращою ніж була до війни!» - Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Фото без опису