Публічний звіт про роботу Новоукраїнського міського голови у 2022 році та про виконання бюджету Новоукраїнської міської ради за минулий рік.

  • 256

20 лютого  у залі Новоукраїнської дитячої музичної школи відбувся публічний звіт про роботу Новоукраїнського міського голови у 2022 році та про виконання бюджету Новоукраїнської міської ради за минулий рік.

Присутнім  громадянам було представлено основну інформацію щодо  напрямків діяльності за галузями, підсумкові цифри доходів та видатків бюджету, про заходи, вжиті міською радою для нормального життєзабезпечення на території громади.

Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний детально розповів про те, як працювала громада у складний час воєнного стану, які виклики постали перед місцевим самоврядуванням щодо забезпечення ефективного функціонування критичної інфраструктури, медичних установ та інших комунальних закладів.

«Підсумовуючи роботу за минулий 2022 рік, можна зазначити, що не зважаючи на всі труднощі, нам вдалося витримати випробування, забезпечити діяльність усіх комунальних установ міської ради та закласти основу для сталої діяльності громади в поточному році. Ми не допустили закриття жодної комунальної установи, звільнення чи скорочення працівників та їх оплати праці.

Окрім забезпечення діяльності бюджетних організацій міською радою було надано допомогу громадським організаціям, державним установам, які діють на території громади. Зокрема підтримку отримали: міська організація ветеранів України, Четвертий Державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України в Кіровоградській області, районний відділ Головного Управління Національно поліції в Кіровоградській області, Новоукраїнський районний територіальний  центр комплектування та підтримки, військові частини, у тому числі Новоукраїнський підрозділ ТРО, Територіальне управління ДСА України в Кіровоградській області  та ін..

Окрім фінансової підтримки з бюджету, колективи комунальних установ та виконавчого комітету міської ради зібрали сотні тисяч гривень із власних заробітних плат для підтримки наших Героїв – Захисників. За ці кошти ми придбавали та передавали найнеобхідніші речі для військових. Серед придбаного – автомобілі, дрони, тепловізори, оптичні прилади, рації, військова амуніція, тощо.

Всією громадою підтримували жителів, які найбільше потерпіли від війни, надавали допомогу будівельними матеріалами, продуктами харчування та іншими необхідними речами мешканцям Запоріжжя, Харківщини та Херсонщини, внутрішньо переміщеним особам, які знайшли прилисток у Новоукраїнській ТГ.

Всі позитивні зрушення, викладені у звіті, є результатом спільних зусиль міської ради, трудових колективів, депутатів, підприємців і всіх небайдужих громадян.

2023 рік ми продовжуємо працювати в умовах воєнного стану. І першочерговими та ключовими пріоритетами, які стоять перед нами, є:

  • максимальна консолідація і синергія наявних ресурсів задля забезпечення повноцінного функціонування об’єктів критичної інфраструктури та закладів;
  • допомога військовим, їх родинам, сімей з числа СЖО, ВПО;
  • виконання Стратегії розвитку та Планів покращення послуг;
  • розширення співробітництва, залучення ресурсів зовні для розвитку громади.

В Україні завжди головною цінністю було життя людей, а війна лише підкреслила цю істину. Саме тому, продовжуємо працювати на залучення програм щодо підтримки громадських ініціатив та активностей.

Дякую всім жителям громади за підтримку і високий рівень вашої довіри. Ми єдина команда і разом зможемо досягти ще більших результатів.

Будемо й надалі працювати на Перемогу, в обраних напрямках, намагаючись максимально і в повному обсязі задовольнити потреби, а головне – виправдати довіру людей!» -  зазначив Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Також усі присутні мали можливість задавати питання міському голові та іншим представникам виконавчого комітету міської ради щодо звіту та інших актуальних проблем, які стосуються місцевої влади.

Варто зазначити, що на січневій сесії міської ради Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний звітував перед депутатами про роботу виконавчих органів Новоукраїнської міської ради.

 

По завершенню звіту до присутніх звернулись представники Національної поліції, Національної гвардії та Прикордонної Служби України щодо здійснення набору до підрозділів Гвардії Наступу.

Із інформаційним роликом про діяльність Новоукраїнської міської ради можна ознайомитись за посиланням.