Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області інформує

  • 133

Фото без опису

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 08 лютого 2023 року № 2023.0925, стосовно виявлення неавторизованої речовини диметоат у лаймах, що експортувались з Бразилії (експортер: Brasfresh Importacao E Exportacao LTDA, Brazil; оптовик: Anaco Greeve International, Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ «ТС ПЛЮС», вул. Краснова, 24, м. Київ). 

Також Головне управління Держпродспоживслужби інформує про отримання інформаційного повідомлення стосовно виявлення Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока, що експортувалися з Франції. В Україну завезли із Франції сири з бактерією, що викликає менінгіт, сепсис та інші небезпечні для здоров'я людини інфекції. Йдеться про французький сир Гаперон.

Наступне повідомлення стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі (ММО), що експортувалось з Польщі (виробник: Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, Poland; постачальник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України.

Salmonella є однією з чотирьох основних причин діарейних хвороб у всьому світі. Більшість випадків захворювання на сальмонельоз протікає у легкій формі, однак іноді сальмонельоз може становити загрозу життю. Ступінь тяжкості хвороби залежить від факторів, пов’язаних із господарем, та від серотипу Salmonella. Стійкість до протимікробних препаратів — проблема суспільної охорони здоров’я, що викликає занепокоєння в усьому світі, і Salmonella входить до мікроорганізмів, у яких з’явилася певна кількість стійких серотипів, що зустрічаються в харчовому ланцюзі. В якості профілактичного заходу, що захищає від сальмонельозу, рекомендується дотримуватись елементарних практичних правил харчової гігієни, таких як проведення ретельної теплової обробки.

Новоукраїнський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області попереджає щодо можливості обігу та реалізації вищезгаданої продукції на території громади. При виявлені даного продукту в обігу терміново повідомляти відділ за тел.: (098) 392-66-30, або на електронну адресу: e-mail: 17.dpss.kr@ukr.net