Зустріч Новоукраїнського міського голови Олександра Корінного із працівниками медичної галузі Новоукраїнської ТГ

  • 96

Фото без опису 

10 березня відбулася зустріч Новоукраїнського міського голови Олександра Корінного із працівниками медичної галузі Новоукраїнської ТГ.

Під час зустрічі міський голова вручив сертифікати на отримання житла двом лікарям, які нині працюють у КНП «Новоукраїнська міська лікарня».

Також говорили про спільну роботу над підтримкою та розвитком комунальних некомерційних підприємств «Новоукраїнська міська лікарня» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Зокрема, мова йшла про Програму розвитку, підтримки комунальних закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг жителям Новоукраїнської МТГ на 2021-2025 роки, бюджет якої на 2022 рік – 22 832 300 грн. (тоді як в 2021 році – 16 484 150 грн.); Програму місцевих стимулів для медичних працівників Новоукраїнської МТГ на 2021-2025 роки, бюджет програми склав на 2022 рік - 883 549 грн. (в 2021 році – 19 500 грн.).

Загалом кошти з міського бюджет на підтримку медичної галузі у 2022 рік, порівняно із 2021 роком, збільшено більш ніж в 1,5 рази та становить 25515200 грн.

Підтримка КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2022 рік складає: 5 448 190 грн., в тому числі Новоукраїнською ТГ - 836 420 грн. Виділяли кошти на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів, туберкуліну та вакцини проти грипу, безоплатний та пільговий відпуск лікарських засобів, поліпшення матеріально-технічної бази та оснащення. За кошти благодійної допомоги придбано сучасну пральну машину із функцією сушіння.

З бюджету громади для КНП «Новоукраїнська міська лікарня» було передбачено 13 636 000 грн., що в 2,7 рази більше ніж в 2021 році (4 993 8 00 грн.).

Спільними зусиллями міської, районної та обласної влади, міжнародних та українських партнерів, соціально відповідального бізнесу для покращання надання медичних послуг зроблено: збудовано нову свердловину, встановлено дизельний генератор потужністю 100 кВт, реалізовано проект «Реконструкція системи киснепостачання», отримано спеціалізований автомобіль для надання екстреної медичної допомоги, придбано твердопаливний котел, 2 електрокотли та 2 насоси, облаштовано ігрову кімнату в дитячому відділенні, облаштовано сучасний дитячий ігровий майданчик, 10 відділень КНП «Новоукраїнська міська лікарня» укомплектовано пральними машинками із функцією сушіння, було придбано операційні столи, гістероскоп, лампи EXLED 7500, монітор пацієнта. Централізовано до закладу також надійшли апарат рентгенівський діагностичний пересувний, апарат УЗД з набором датчиків, 4 звололожувачі AIRVO2.

Також облаштовано укриття, де були обладнані операційна, пологовий зал, палати для пацієнтів, кімнати для персоналу, санвузли та ін.

У лютому 2023 року на потреби медичних закладів для забезпечення належних умов перебування внутрішньо-переміщених осіб на території громади передано майна на загальну суму 554 300грн.

У ході зустрічі обміркували плани щодо майбутніх розвиткових проектів для ефективної роботи медичних закладів.

Також, учасники заходу мали змогу заповнити анонімні анкети, які допоможуть налагодити ефективну комунікацію між медиками та владою.

Олександр Корінний подякував народному депутату України Ігорю Мурдію, голові Кіровоградської ОВА Андрію Райковичу, голові Кіровоградської обласної ради Сергію Шульзі, голові Новоукраїнської РВА Олександру Дубченку, депутатам обласної ради Володимиру Арсірію, Юрію Дрозду, Владиславу Шаповалову за підтримку спільних проектів для громади та всім, хто протягом минулого року допомагав лікарні розвиватися!