79-та річниця визволення Новоукраїнки від фашистських загарбників

  • 208

Фото без опису

17 березня, минає 79 років визволення міста Новоукраїнка від фашистських загарбників.

Дорогою ціною, як і всій країні, обійшлася Велика Перемога новоукраїнцям. Із понад 3 тисяч 700 осіб, які воювали на фронтах ІІ світової війни, 1 тисяча 879 - не повернулися додому.

Війна - це пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Для України ціна тієї перемоги жахливамільйони людських життів, поламані долі, зруйнована економіка. Кожен другий воїн поліг у боях, кожен другий з тих, хто залишився в живих, був поранений. Гоїлися рани, зростали повоєнні поколінняСімдесят девять років тому земля наша була звільнена від нацистів. Усе менше залишається учасників і свідків тієї війни. Честь їм і шана живим! Вічна память і слава загиблим!

Сьогодні представники міської та районної влади, міської громадської організації ветеранів вшанували память визволителів Новоукраїнки, поклали квіти до памятника загиблим воїнам ІІ світової війни, які брали участь у боях за визволення нашого міста.

Нині наші земляки знову захищають Батьківщину від агресора. Ми вдячні Вам, Захисники, за кожен новий день, який настає для нас. Слава Україні! Героям Слава!