Хто з числа членів малозабезпеченої сім’ї може отримати допомогу на здобуття економічної самостійності?

  • 75

Допомогу на здобуття економічної самостійності може отримати непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї у разі її реєстрації як безробітної в установленому порядку, яка виявила бажання отримати фінансову допомогу для організації підприємницької діяльності. Це питання врегульоване Порядком надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 397 (із змінами).

Термін “непрацююча працездатна особа” вживається у вказаному Порядку у значенні, наведеному у Законі України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”. Це особа працездатного віку з числа членів малозабезпеченої сім’ї, яка за станом здоров’я здатна до активної праці і не працює, не проходить військову службу, не займається підприємницькою діяльністю чи професійною незалежною діяльністю, не здобуває освіту за денною формою у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти.

Додаткова інформація на вебсторінці Міністерства соціальної політики України http://surl.li/fcdib

Інфографіка щодо отримання допомоги за посиланням http://surl.li/fdgpc

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/emipw  Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir