Новоукраїнська громада отримала допомогу від Уряду Німеччини.

  • 170

Фото без опису

Навесні минулого року Новоукраїнська ТГ вже отримувала допомогу від німецьких партнерів. У рамках співпраці громада отримала систему «Прихисток» та «Освітлення», які були призначені для екстреного реагування на виклики військової агресії російської федерації проти України спрямовані на подолання кризових ситуацій.

Цього разу громада отримала побутову техніку та речі для облаштування спальних місць.

Частина отриманої гуманітарної допомоги, а саме мікрохвильові печі, електроплити та чайники, була спрямована на забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на території громади, у першу чергу її отримали багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю, особи похилого віку, які оселилися в будинках з відсутніми електроприладами.

У рамках зазначеної співпраці, комунальні некомерційні підприємства «Новоукраїнська міська лікарня» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги» були обрані для комплектування меблями та необхідним інвентарем для відділень, відвідувачами яких є внутрішньо переміщені особи та жителі громади, що нині перебувають у складних життєвих обставинах. Нові ліжка, матраци, подушки та постільна білизна розміщені у закладах відповідно до потреб. А мікрохвильові печі, електроплити, чайники вкрай необхідні для пацієнтів з маленькими дітьми, яким необхідно готувати та підігрівати суміші для годування, а також для людей, які потребують спеціального харчування за призначеними дієтами. Гендерно орієнтований підхід до роботи комунальних закладів є невід’ємною складовою діяльності Новоукраїнської громади.

Серед отриманої гуманітарної допомоги від компанії GIZ Ukraine за дорученням Уряду Німеччини є і пральні та сушильні машинки. Саме вони допомагають тримати речі в чистоті та дбати про одяг, що призначений для ВПО та знаходиться у Гуманітарному центрі Новоукраїнської громади. Скористатися послугами «пральної кімнати» також можна і в Центрі соціальних послуг, відвідувачами якого є особи з числа внутрішньо переміщених та жителі громади, які власне отримують послуги у Центрі.

Для покращення якості умов перебування ВПО у нашій громаді Центр комплексного перебування забезпечено додатковими ліжками, матрацами, подушками, постільною білизною, а також чайниками та плитами для приготування їжі.

Крім того, зазначена співпраця дала можливість додатково облаштувати ще 50 місць для комплексного перебування ВПО. Наразі приміщення знаходиться у процесі укомплектування ліжками з відповідною ж кількістю матраців, подушок та постільної білизни, бойлерами, чайниками, пральною та сушильною машинками, плитами для готування та мікрохвильовими печами.

Варто зазначити, що «острівком безпеки» для внутрішньо переміщених осіб та жителів громади стали Пункти Незламності, які новоукраїнці відвідують аби зігрітися, випивши чашку гарячого чаю, чи зарядити гаджети. Для створення комфортних умов перебування у Пунктах Незламності їх забезпечено додатковими електрочайниками та мікрохвильовками.

Новоукраїнська громада вдячна Уряду Німеччини за співпрацю та надану допомогу.

Фото без опису

Фото без опису