В пам’ять про Героїв Чорнобиля

  • 114

Фото без опису

26 квітня 2023 року виповнюється 37 років з того дня, коли ядерна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції стала трагедією всесвітнього масштабу. Наслідки наймасштабнішої техногенної аварії остаточно не подолані й до сьогодні. Вона назавжди змінила життя сотень тисяч людей і на сотні років зробила непридатними для постійного проживання людини понад 2,5 тисячі квадратних кілометрів території України. Ця катастрофа стала найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей та завданими економічними збитками.

У Новоукраїнській громаді вшанували пам’ять земляків – ліквідаторів аварії на ЧАЕС, поклавши квіти до пам’ятника, встановленого на знак вдячності Героям-чорнобильцям. У заході брали участь ті, хто безпосередню брали участь у ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи, а також міський голова Олександр Корінний, голова Новоукраїнської РВА Олександр Дубченко, голова районної ради Олександр Небога, начальник 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області Дмитро Корінний, начальник Новоукраїнського РУ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області Олег Дишлиук, представники громадськості.

Масштаби трагедії могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – наших співвітчизників. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Їх подвиг назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.