У Новоукраїнській громаді відкрили сучасний молодіжний центр «2room».

  • 247

Фото без опису

Молодіжний центр 2room Новоукраїнської громади створений в рамках Програми «Розвиток і підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT» та її компоненту "Молода Енергія Громад", що реалізується Громадською організацією Слов'янський культурний центр "Задзеркалля" та Дитячим фондом ООН, за підтримки Новоукраїнської міської ради.

2 травня у нашій громаді відбулася знакова подія – відкриття молодіжного центру «2room». До створення якого не просто причетна молодь, а саме вони продумали кожну деталь, планували та наповнювали простір.

«Власне кажучи, чому «2room»? Ми мали для молодіжного центру дві кімнати, які одразу ми запланували зробити як коворкінг та конференційну залу, не дивно, що 2room означає 2 кімнати. Але погодьтесь, — це дуже банально, тому сенс є більш глибоким. 2room ще й означає напрямок — в кімнату, саме тому ми маємо стрілку на логотипі, ніби закликаємо молодь прийти до нас,» - зазначає кординатор проєкту Ілля Болтян.

«2room» відкрили на базі закладу позашкільної освіти «ЗОРІТ», саме тут раніше функціонував Центр розвитку ініціатив молоді, який власне і переріс у сучасний молодіжний простір.

«З часом, ресурсність Центру ініціатив стала для нас недостатньою. Думка створити молодіжний центр в громаді з відповідною концепцією, відповідно нашим потребам, проростала довгий час. Після відбору нашої ТГ до "Молода енергія громад" ми розуміли, що у нашій громаді нам дадуть усі можливості реалізувати наші ідеї,» - коментує координаторка громади проєкту "Волонтер +", представниця Парламенту дітей та молоді Новоукраїнської громади Софія Мазур.

Під час відкриття «турумчики» презентували свій сайт, на якому можна легко знайти усю необхідну інформацію, заповнити анкету чи залишити заявку на проведення заходу. Розказали і про ТАЙМИ – події, які може відвідати кожен. ТАЙМИ функціонують за стабільним розкладом, що публікується у соціальних мережах. Book TIME, Speak Time, Game TIME, Movie TIME – молодь точно обере для себе заняття. Фішкою є ТАЙМ ПРО – можливість прокачати свої навички на різноманітних івентах від компетентних спеціалістів.

Упевнено можна сказати, що «2room» працює так, щоб молодь громади могла навчатись, працювати задля розвитку громади та відпочивати у молодіжному центрі з максимальним комфортом та користю.

Привітала молодь з успішною реалізацією власної ідеї заступниця голови ОВА Катерина Колтунова.

Не обійшлося і без офіційної частини – Олександр Кашлаков та Олександр Корінний підписали меморандуму про співпрацю, із сподіванням, що позиція Новоукраїнської громади і цілі “Слов’янського культурного центру “Задзеркалля” стануть основою для діяльності Молодіжного центру «2room».

Приймала молодь вітання і від представників ОВА, зокрема Андрій Щетина - начальник управління сім'ї, молоді та спорту вручив подарунки представникам молодіжного центру від Кіровоградської ОВА. Позитивні меседжі залишили представники РВА, ГО "СКЦ "Задзеркалля", програми "Молода енергія громад", Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ), Кіровоградського обласного ЦДЮТ;