День пам’яті та примирення

  • 92

Фото без опису

Сьогодні в Україні та усьому цивілізованому світі відзначають День пам’яті та примирення.

Саме цього дня у 1945 році представники нацистського режиму Німеччини підписали акт капітуляції у Другій світовій війні.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства – загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції (Об’єднаних націй та здійснили значний внесок у перемогу над нацизмом. А українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років – українців та інших народів, які проживали на нашій землі. Загинуло понад вісім мільйонів: близько 3 мільйонів воїнів та 5 мільйонів цивільних.

Вшановуючи пам’ять воїнів, які пожервували своїми життями, рятуючи світ від нацизму у роки Другої світової війни, представники громадськості, влади міста та району поклали квіти до Обеліску Слави , а також Воїнам–визволителям у місті Новоукраїнка.

Міський голова Олександр Корінний, голова Новоукраїнської РВА Олександр Дубченко та голова районної ради Олександр Небога спільно із жителями села Звірівка поклали квіти до меморіалу загиблих військовополонених на ст. Адабаш.

Пам’ятаючи про жертви тієї війни, маємо пам’ятати про наших сучасних Героїв – Воїнів, які ціною власного життя та здоров’я роблять все, щоб зупинити нових загарбників не менш кривавого рашистськго режиму.

І знову, як у ті далекі роки, світ не бажав усвідомити, що у фашистській росії відроджується нацизм, здатний у сучасній історії вчиняти акти геноциду у сусідніх державах, і основне поле бою за демократію та людські цінності відбувається на території України.

Як і в ті далекі роки ми здолали фашизм – здолаємо і рашизм!