Презентаційні матеріали та відеозаписи 6 воркшопів безкоштовного мінікурсу та акселераційної програми для підприємців

  • 269

Фото без опису

За підтримки програми EU4Business Всеукраїнська Асоціація ОТГ та Новоукраїнська міська територіальна громада продовжує реалізацію проекту Бізнес-Акселератору на базі Новоукраїнської громади за темою: «Адаптивні стратегії бізнесу в умовах військового стану».

В рамках реалізації проєкту відбувся безкоштовний мінікурс та акселераційна програма для підприємців, який складався з серії 6-ти воркшопів. Програма мінікурсу та бізнес-акселератора підготовлена спеціально для малого і середнього бізнесу, з метою адаптації своєї підприємницької діяльності до умов війни, криз та інших мінливих умов.

Метою проєкту було допомогти учасникам:

  • удосконалити свої продукти та послуги;
  • покращити свої підприємницькі компетенції;
  • знайти можливості для масштабування;
  • вийти на нові ринки;
  • зайняти нові ніші та залучити інвестиції.

Детальніше про мінікурс та акселераційну програму для підприємців

За розкладом перший онлайн-воркшоп мінікурсу, відбувся на тему – «Де і як шукати фінансування для бізнесу. Українські та світові приклади залучення фінансування?». Під час воркшопу вдалось розглянути наступні питання:

Як залучити інвестиції в бізнес?

Які є типи інвесторів, інвестиційних проєктів та донорів для неприбуткових проєктів?

Що таке класичний та соціальний бізнес, стартап, бізнес-інкубатор?

Які бувають проєкти? – державний інвестиційний, громадський, територіальний, суспільний, благодійний, соціальні неприбуткові, релігійні та ідеологічні.

Учасники воркшопу також дізнались про особливості, переваги та недоліки різних форм фінансування:

  • Інвестиції
  • Кредити
  • Бізнес-ангели та венчурні фонди
  • Крауд
  • Власні кошти
  • Грант

Цікавою темою був пошук грантових програм для підприємців в різних сферах:

  • Креативна сфера
  • Бізнес-сфера
  • Гранти для громадських організацій
  • Навчання, інкубатори, акселератори

 Презентація першого воркшопу за посиланням
 Відеозапис за посиланням

Темою другого воркшопу була – «Як створити ідею для бізнесу?»

Учасники мали можливість презентувати свою ідею, перетворити її на власну справу та правильно побудувати бізнес, який зможе приносити гроші.

 Презентація за посиланням
 Відеозапис воркошопу за посиланням

На третьому воркшопі розібрали тему: «Оцінка власного проєкту чи бізнесу. Розподіл часток у разі дольової участі».

Як правильно оцінити вклад кожного з учасників і розділити проєкт на долі?

 Презентація за посиланням
 Відеозапис воркшопу №3 «Оцінка власного проекту чи бізнесу. Розподіл часток у разі дольової участі» за посиланням

Четвертий воркшоп був присвячений темі: «Що таке бізнес-модель і як за допомогою неї знайти більше грошей та можливостей для свого бізнесу».

Де гроші у вашому бізнесі? Як збільшити цінність для клієнта? Опанували  бізнес-інструмент, який показав масштаб вашого бізнесу та нові можливості.

 Канва бізнес-моделі
 Презентація за посиланням
 Відеозапис за посиланням

На п’ятому говорили про те, як робити бізнес – самому чи разом з партнерами? Учасники дізнались про плюси та мінуси кожного варіанту та про те, що партнерство може стати як прискорювачем розвитку бізнесу, так і знищити навіть дуже успішний проєкт.

 Презентація п’ятого воркшопу за посиланням
 Відеозапис «Як робити бізнес самому чи разом з партнерами? Плюси та мінуси» за посиланням

На завершення учасники отримали роз’яснення, як самостійно розробити бізнес-план, для чого він потрібен та які його складові, як правильно прорахувати інвестиції, окупність бізнесу. Ці та інші питання вдалось розглянути на шостому практичному воркшопі.

 Проєкт бізнес-плану
 Презентація воркшопу за посиланням
 Відеозапис можна переглянути за посиланням

Спікери мінікурсу: Ксенія Шишенок, Єгор Шишенок – експерти проєкту.

Деталі проєкту Бізнес-Акселератору на базі Новоукраїнської громади за темою: «Адаптивні стратегії бізнесу в умовах військового стану» на офіційному сайті за посиланням

Проєкт Бізнес-Акселератору на базі Новоукраїнської громади за темою: «Адаптивні стратегії бізнесу в умовах військового стану» реалізовує Всеукраїнська Асоціація ОТГ в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Нагадуємо, що ексклюзивним партнером проєкту виступає польський акселератор, що здійснює свою діяльність в Варшаві і підтримує українців Polish-Ukrainian Startup Bridge (www.startupbridge.eu). В рамках проєкту польські партнери нададуть спеціальну програму консультацій, менторингу щодо можливостей для українського бізнесу, а випускник програми поділиться власним досвідом участі в акселераторі та побудови українсько-польського бізнесу.

 Друзі, якщо серед ваших знайомих є підприємці, яким можуть бути цікавими ці  заходи, поділіться з ними посиланням.

Зміст публікації є виключною відповідальністю Всеукраїнської Асоціації ОТГ і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.

 #eu4business, #MovingForwardTogether, #sme_support_EU_GIZ,   #GIZ_Trade_EU_UA_Association