У Новоукраїнській громаді віддали шану загиблому Герою Панасенку Юрію Миколайовичу

  • 127

Фото без опису

Сьогодні у Новоукраїнці віддали шану загиблому Герою Панасенку Юрію Миколайовичу. Він віддав своє життя за майбутнє кожного українця, захищаючи рідну землю від споконвічного ворога України – російської федерації.

Народився Юрій Панасенко 28 грудня 1986 року у місті Новоукраїнка, навчався у Новоукраїнській загальноосвітній школі №7, по закінченню школи вступив до Новоукраїнського професійно-технічного училища №40, де здобув професію тракториста.

Після закінчення навчання повернувся, одружився та переїхав проживати у село Новомиколаївка Глодоської громади та працював бурильником на Капустянському гранітному кар'єрі.

У березні 2023 року Юрій Миколайович був призваний до лав Збройних Сил України.

3 липня 2023 року, боронячи Україну від рашистських загарбників, солдат Збройних Сил України Панасенко Юрій Миколайович загинув у бою поблизу населеного пункту Кремінна Луганської області.

«Війна, з якою загарбницька росія прийшла на нашу землю, забирає найкращих. На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. В цю гірку мить ми поділяємо горе родини та схиляємо голови в глибокій скорботі.

Для увіковічення подвигу Героя-Захисника Панасенка Юрія Миколайовича на чергову сесію Новоукраїнської міської ради буде винесено питання щодо присвоєння Юрію Миколайовичу звання Почесний громадянин міста Новоукраїнка.

Вічна Пам’ять та Слава Героям!» - зазначив Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Сім'я воїна виявила бажання поховати Юрія Миколайовича на Алеї Героїв Новоукраїнської громади, адже надалі проживатиме у місті Новоукраїнка. Світлий, добрий спомин про звитяжного Захисника України Панасенка Юрія Миколайовича назавжди залишиться в наших серцях, у спогадах його бойових побратимів, рідних та земляків.

Фото без опису