Повідомлення RASFF щодо виявлення новітнього харчового інгредієнта – холіну альфосцерат (α-GPC).

  • 33

Фото без опису

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло інформаційне повідомлення, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 10 липня 2023 року №2023.4627 стосовно виявлення новітнього харчового інгредієнту холіну альфосцерату (α-GPC) в харчовій добавці для спортивного харчування, що експортувались з Польщі (виробник: Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin) до України.

Новітній харчовий продукт чи інгредієнт – харчовий продукт чи інгредієнт, який суттєво відрізняється від звичайних харчових продуктів або інгредієнтів, що присутні на ринку, який повинен бути оцінений з точки зору його впливу на здоров’я споживача.

Новоукраїнське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області попереджає щодо можливості обігу та реалізації вищезгаданої продукції на території громади. При виявлені даного продукту в обігу терміново повідомляти відділ за тел.: (098) 392-66-30, або на електронну адресу: e-mail: 17.dpss.kr@ukr.net