Новоукраїнська громада провела в останню путь Героя-Захисника України Олександра Євгеновича Воробйова.

  • 330

Фото без опису

Олександр народився 13 вересня 1995 року у селі Веснянка, тоді Добровеличківського району, навчався у Помічнянській загальноосвітній школі №3, по закінченні якої отримував професію механізатора у Піщанобрідському професійно-технічному училищі.

Був добрим, відповідальним, товариським, працьовитим, скромним та мав гарне почуття гумору, завжди готовий прийти на допомогу. Через ці якості мав чимало друзів, які його щиро поважали.

Саме ці риси спонукали його після строкової військової служби продовжити захищати Україну від ворога, який з 2014 року розпочав загарбницьку війну на території нашої держави. Тому Олександр Євгенович з самого початку АТО проходив службу за контрактом до 2017 року, захищаючи рідну землю. За відвагу та відмінну військову майстерність нагороджений відзнаками Міністерства Оборони України.

Після завершення контрактної служби Олександр Воробйов повернувся до мирної професії механізатора, проживаючи з дружиною в Новоукраїнці, працював у рідному селі Веснянка на сільгосппідприємстві, де також проявив себе як гарний працівник.

Після широкомасштабного вторгнення рашистів у вересні 2022 року добровольцем пішов на військову службу.

19 липня 2023 року старший солдат Воробйов Олександр Євгенович загинув, захищаючи Україну від рашистських загарбників, у районі населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

"Життєві плани Олександра були цілком мирні, але віддавши найдорожче за незалежність, майбутню перемогу і мир у нашій державі, він дав шанс іншим жити у мирній країні, будувати своє життя і долю в Україні без окупантів, не ховаючись від бомб, ракет, куль і снарядів… Де лунає сміх дітей, а не плач матерів.

Завдяки подвигу, самопожертві таких Героїв як Олександр, ми стаємо ближчі до нашої Перемоги! Ми ніколи не забудемо тих, хто наближаючи її, пішов до лав небесного війська…

Схиляю голову перед батьками Героя, які виховали мужнього солдата-захисника, щиро співчуваю рідним і близьким" - зазначила під час прощальної церемонії заступниця міського голови Людмила Білокоз.

Вічна слава Героям України!