Новоукраїнська громада віддала почесті відважному Воїну-земляку Овсюкову Павлу Миколайовичу.

  • 98

Фото без опису

Людині, народженій не для війни. Чоловіку, покликанням якого були насправді мирні професії та цілковито мирні прагнення: родина, робота, країна, у якій головною цінністю є людське життя.... Але, нажаль, у світі є території, де істот народжують і дресирують саме для війни. І Україна історично опинилась саме на світорозділі між цивілізацією людей і скопищем нелюдів. Тому, народжені не для війни, такі як наш Павло, стають на захист світу від рашистської навали, основним змістом існування якої є вбивства та руйнування.

Невимовно шкода, що у цій боротьбі із світовим злом, ми втрачаємо найкращих представників українського народу.

Наша громада втратила уже 36 Героїв. Останнім до небесного війська пішов Павло Овсюков.

Йому було лише 42. Його ще добре пам'ятають у стінах Новоукраїнського ліцею 7 та аудиторіях Кропивницького технічного університету. Але й пройдений чималий шлях. Золоті руки водія та механіка цінували у Новоукраїнському КХП, СТОВ "Степ - Агро". Та найбільше приваблювала Павла робота водія дальніх перевезень. І нещодавно він зміг її втілити. Та найбільшою своєю цінністю Павло Миколайович вважав свою родину - дружину та двох дітей, заради яких жив, працював. Заради яких, не вагаючись, полишивши перспективну роботу закордоном, вступив до підрозділу Територіальної Оборони у перші дні широкомасштабної навали рашистів.

Так, народжений не для війни, став справжнім воїном, за плечима якого чималий бойовий досвід.

Майже півтора роки Павло Овсюков разом із побратимами тримали для нас небо. 13 липня його шлях Воїна та достойної людини обірвав ворожий снаряд.

"Його жертовний подвиг залишиться назавжди у пам'яті рідних і друзів, а ми зробимо все, щоб його ім'я залишилось в історії нашої громади і нашої держави.

Висловлюючи щирі співчуття родині, розумію, що жодні слова не принесуть втіхи замученим від болісної втрати серцям, але запевняю, що ваш біль та смуток розділяє вся спільнота новоукраїнців. Низько схиляємо голови, шануючи пам'ять Воїна-Героя" - зазначив Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Вічна слава полеглим Героям! Слава Україні - святій матері Героїв!