Новоукраїнська громада підтримує учасників АТО (ООС) та бойових дій на території України.

  • 72

Фото без опису

11 липня на сесійному засіданні Новоукраїнської міської ради одноголосно прийнято рішення про внесення змін до міської програми підтримки учасників антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил), бойових дій на території України та членів їх сімей – жителів Новоукраїнської міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

Програму доповнено рядом додаткових соціальних гарантій, які будуть надаватися з бюджету громади.

Зокрема, відтепер одноразову допомогу в розмірі 10 тис.грн. зможуть отримати родини захисників та захисниць України, захоплених у полон або зниклих безвісти за особливих обставин. Допомога надаватиметься одному із членів родини в порядку родинних зв’язків.

Також запроваджено щорічну допомогу матерям загиблих (померлих) захисників нашої країни. Таку допомогу в сумі 5 тис.грн. вони отримуватимуть щорічно до Дня матері, який в Україні відзначається у другу неділю травня. У 2023 році вказана допомога матерям буде виплачена до Дня Української державності (28 липня 2023 року).

Крім цього, відтепер одноразову матеріальну допомога в сумі 25 тис.грн. зможуть отримувати члени сім’ї загиблих (померлих) захисників та захисниць, які не зареєстровані і не проживають на території Новоукраїнської міської територіальної громади. Така виплата буде проводитися у випадках, якщо загиблий (померлий) народився, проживав або навчався на території громади і його поховання здійснене в місцях поховань, розташованих в населених пунктах територіальної громади.

Особам з інвалідністю внаслідок війни вдвічі збільшено розмір щорічної матеріальної допомоги відповідно до цієї програми.

Згідно із іншим рішенням міської ради матеріальну допомогу в розмірі 10 тис.грн. зможуть отримати поранені захисники та захисниці України, з числа внутрішньо переміщених осіб , зареєстрованих на території громади.

За отриманням більш детальної інформації можна звертатись за телефоном управління соціального захисту та охорони здоров’я Новоукраїнської міської ради 0982604307 або ж за адресою : вул. Покровська, 72, м. Новоукраїнка.