У бою за Україну загинув Юрій Колодєєв

  • 220

Фото без опису

2 жовтня Новоукраїнська ТГ віддала прощальні почесті Юрію Колодєєву  - солдату Збройних Сил України, який загинув визволяючи рідну землю від рашистських окупантів.

Колодєєв Юрій Вікторович народився у м. Новоукраїнка 15 травня 1989 року. Навчався у Новоукраїнській школі №6, по закінченні якої продовжив навчання у місцевому ПТУ 40 та Кіровоградському машинобудівному технікумі, де отримав спеціальність механіка.

Після народження сина Максима прикладав всі зусилля для його виховання та забезпечення. Працюючи на різних роботах і у різних містах, зокрема в Києві, постійно знаходив час для спільних з Максимом захоплень – риболовлі та футболу. Цього року він мав відвезти сина на навчання до спеціалізованого спортивного навчального закладу, але на заваді стала війна.

15 грудня 2022 року Юрій був призваний до Збройних Сил України. Кілька місяців він навчався важливій військовій спеціальності, у місцевих навчальних центрах та закордоном, отримуючи військову спеціальність сапера. Ця військова професія надважлива для армії, адже від кваліфікованої роботи саперів залежать життя військових і цивільних, від їх майстерності залежать успіхи стратегічних оборонних і наступальних операцій. Юрій Колодєєв виконав всій військовий обов’язок до кінця.

23 вересня 2023 року солдат-сапер десантно-штурмового батальйону Колодєєв Юрій Вікторович загинув у бою за Україну біля населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

«Для України смерть Героя - це великий подвиг, в ім’я існування держави, нації, а для родини - це насамперед велика втрата і непоправне горе, яке не втішать жодні слова.

Але пам’ять про Юрія, численної Армії небесного українського воїнства, які віддали своє життя, боронячи рідну землю, має стати основною ідеологією нашої країни. Ми прикладемо всіх зусиль для того, щоб наші Герої зайняли почесне місце в історії громади і держави, а їх родини отримували належну увагу і шану.

Низько схиляю голову перед світлою пам’яттю Воїна Колодєєва Юрія Вікторовича, висловлюю співчуття і підтримку від імені всієї нашої спільноти сину, матері, братам, сестрі, рідним і друзям Героя-Захисника!» - зазначив під час церемонії прощання Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

Під час чергової сесії Новоукраїнської міської ради буде розглянуто питання щодо присвоєння Колодєєву Юрію Вікторовичу звання «Почесний громадянин міста Новоукраїнка».