Новоукраїнська громада провела до небесного війська захисника України Харченка Ігоря Валерійовича

  • 185

Фото без опису

21 жовтня Новоукраїнська громада провела до небесного війська захисника України Харченка Ігоря Валерійовича.

Ігор Валерійович народився на землі славної козацької вольниці у Запоріжжі, натхненний духом славетних пращурів став на захист рідної землі від споконвічних ворогів України – російських загарбників. Його найвищий подвиг – Героя-Захисника - вшановуємо у Новоукраїнській громаді, де тепер проживає його родина. І від сьогодні на Алеї Герої вічно спочиватиме його тіло.

Ігор Валерійович Харченко народився 18 лютого 1970 року у Запоріжжі, відвідував місцеву школу, по завершенні якої розпочав трудову діяльність на Запорізькому феросплавному заводі, коли Ігорю виповнилось 18 – був призваний на військову службу до військового Чорноморського флоту. По завершенні строкової служби продовжив роботу на одному із найбільших металургійних підприємств України, якому віддав 25 років трудового життя. За сумлінну працю Ігоря Валерійовича нагороджено медаллю за «Працю і звитягу».

Лише одного разу, протягом довготривалого робітничого стажу, Ігор Харченко працював на іншому виробництві. Після шлюбу з дружиною Іриною, яка родом із нашого міста, протягом семи років був працівником Новоукраїнського комбінату хлібопродуктів. У Новоукраїнці у народилась і їх донька Тетяна.

Пізніше родина переїхала до Запоріжжя, де Ігор Валерійович продовжив роботу на заводі. І в рідному Запоріжжі, і в Новоукраїнці у нього було чимало друзів, адже маючи добре серце та золоті руки зажди поспішав на допомогу тим, хто її потребував.

"Ігор Харченко був справжнім патріотом України. Із самого початку війни з росією, у 2014 році він добровольцем пішов на військову службу до артилерійського підрозділу, а з початком повномасштабного вторгнення російських окупантів, 26 лютого 2022 року, уже був в строю місцевого підрозділу територіальної оборони.

Разом з побратимами Ігор Харченко боронив та визволяв рідну землю. Там, на рідному Запоріжжі, біля населеного пункту Приютне молодший сержант Ігор Валерійович Харчено отримав поранення внаслідок підриву на міні.

Він довгий час боровся за життя, але 16 жовтня 2023 року серце Героя зупинилось.

Немає таких слів, які могли б втішити родину Загиблого. Кажуть, розділений біль трохи менший. Вся Новоукраїнська громада з пекучим щемом у серці поділяє горе сім’ї, друзів та близьких Героя.

Світла, немеркнуча пам'ять полеглому бійцю! Вдячність і безмірна шана його подвигу! " - під час прощальної церемонії зазначили заступниця міського голови Людмила Білокоз.

Герої не вмирають! Вони житимуть у наших серцях. Вічно.

Фото без описуФото без опису