Подання декларацій в умовах воєнного стану

  • 66

Розпорядження

17 жовтня 2023 року                                                                 № 173-г

 

Про заходи щодо забезпечення подання декларацій осіб,

уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування

в умовах воєнного стану

 

Відповідно до пункту 20 частини 4 статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", законів України "Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану", "Про запобігання корупції", "Про очищення влади":

 

1. Посадовим особам місцевого самоврядування, що працюють у виконавчих органах Новоукраїнської міської ради, посадовим особам юридичної особи публічного права, засновником якої є Новоукраїнська міська рада, депутатам міської ради (далі – суб’єкти декларування), забезпечити подання не пізніше 31 січня 2024 року в установленому порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які у 2022-2023 роках не подали декларації відповідно до статті 45 Закону України "Про запобігання корупції", кінцевий строк для подання яких, настав до дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану".

2. Головному спеціалісту юридичного відділу Кравченко І.П.:

довести інформацію про необхідність подання не пізніше 31 січня 2024 року в установленому порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які у 2022-2023 роках не подали декларації відповідно до статті 45 Закону України "Про запобігання корупції", кінцевий строк для подання яких, настав до дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану" до відома депутатів міської ради та посадових осіб місцевого самоврядування, що перебувають за межами України (засобами мобільних застосунків для дзвінків і обміну повідомленнями, електронної пошти);

забезпечити проведення перевірки, передбаченої Законом України "Про очищення влади", стосовно осіб призначених у період дії воєнного стану, щодо яких такі перевірки у цей період не проводилися, протягом 30 днів з дня завершення строку для подання документів, необхідних для проведення  спеціальної перевірки.

3. Заступникам міського голови, керівникам виконавчих органів ради довести інформацію про відновлення декларування посадовим особам юридичних осіб публічного права, засновником якої є Новоукраїнська міська рада.

4. Керівникам виконавчих органів ради визначити уповноважену особу з питань запобігання корупції та внести зміни до її посадової інструкції. Копію наказу про визначення уповноваженої особи з питань запобігання корупції надати для узагальнення керуючому справами (секретарю) виконавчого комітету міської ради Богдановій Л.М.

5. Уповноваженим посадовим особам виконавчих органів ради, головному спеціалісту юридичного відділу виконавчого комітету міської ради Кравченко І.П. забезпечити перевірку факту подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та повідомлення НАЗК про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження здійснює Новоукраїнський міський голова.

 

 

 

Заступник міського голови                                                    Людмила БІЛОКОЗ