Чи забезпечується учасник бойових дій місцем проживання на період профнавчання?

  • 93

Фото без опису

Так, за певної умови забезпечується.

У разі вибору здобувачем освіти для проходження професійного навчання закладу освіти, що розташований не за задекларованим/зареєстрованим місцем проживання (перебування), такий здобувач освіти забезпечується місцем проживання на період професійного навчання. Відносини щодо цього оформлюються договором між здобувачем освіти та закладом освіти. Це врегульовано пунктом 19 Порядку реалізації експериментального проєкту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 року № 984 (набрала чинності 19 вересня 2023 року).

Примітка. Матеріал є черговим з розкриття інформації про експериментальний проєкт. Попередній матеріал цієї тематики був розміщений на сторінці обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook 6 грудня 2023 року (http://surl.li/oatay )

Порядок реалізації експериментального проєкту доступний на вебсторінці Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/docs.

Все про навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни за посиланням http://surl.li/lnnbl

Є питання щодо організації професійного навчання?  Звертайтеся, до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте, контакти тут https://cutt.ly/oJ8G2q9. Пишіть у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

#Правовий_порадник_шукача_роботи