Сьогодні Новоукраїнська громада провела до небесного війська воїна, Героя-земляка, захисника України солдата Пиндика Євгенія Вікторовича.

  • 77

Фото без опису

Сьогодні Новоукраїнська громада провела до небесного війська воїна, Героя-земляка, захисника України солдата Пиндика Євгенія Вікторовича.

Євгеній Пиндик народився у нашому місті 27 лютого 1980 року. Навчався у місцевій школі №1, отримав професійну освіту у Новоукраїнському ПТУ №40. Завершивши навчання в училищі, працював у сільськогосподарському підприємстві «Нива».

З 1998 року проходив службу в лавах Української армії. Спочатку навчався у Черкасах за військовою спеціальністю "Прикордонник", а потім служив у Кримському та Закарпатському прикордонних загонах.

Звільнившись із військової служби, працював у підприємствах Новоукраїнщини. Останнім місцем його роботи був Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів.

"Євгеній був справжнім патріотом України. Після масштабного вторгнення російських окупантів з квітня 2022 року добровольцем став на захист України, на наш захист. Був стрільцем 39 бригади Збройних Сил України.

Захищаючи Херсонщину, Євгеній Вікторович, після жорстокого тривалого оточення, вийшовши з побратимами з нього, загинув біля населеного пункту Кринки. 27 лютого 2024 року став останнім днем народження у житті Євгенія Пиндика. У свій 44-й день народження наш Герой прийняв свій останній бій.

Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Героя,  розділяємо горе сім’ї та непоправну втрату, схиляємо голови у скорботі. Євгеній віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави, наші з вами свободу і життя. Євгеній Пиндик навіки залишиться відданим патріотом, люблячим сином та чоловіком, найкращим батьком для своїх доньок Марії та Діани, надійним другом та побратимом…

Герої не вмирають, вони назавжди залишаться у наших серцях та новій історії України, але ціна цієї історії страшна і жорстока. Лише в Новоукраїнській громаді маємо 48 Загиблих Героїв, а це 48 родин, які втратили найдорожчих людей, 54 дітей, матері, тата, дружини, рідні. Більше 20 родин безвісти зниклих… Вічна слава Героям. В пам'ять про них маємо допомагати і підтримувати їх сім’ї. Допомагати нашим Збройним Силам України із розумінням, що кожен військовий захищає кожного і кожну з нас, що волонтерити і підтримувати захисників потрібно перш за все для нас самих, що війна у кожному домі…" - зазначила під час прощальної церемонії заступниця міського голови Людмила Білокоз.

Для вшанування і увіковічення пам’яті Пиндику Євгенію Вікторовичу буде присвоєно звання Почесний громадянин міста Новоукраїнка.

Памʼятаємо і славимо всіх, хто на щитах! Слава і безмежна вдячність кожному захиснику України! Слава Україні!