13 березня Новоукраїнська громада попрощалась із нашим Героєм-земляком Марченком Денисом Миколайовичем

  • 119

Фото без опису

13 березня Новоукраїнська громада попрощалась із нашим Героєм-земляком Марченком Денисом Миколайовичем, який загинув у бою на початку війни у 2014 році під час виходу з Іловайська.

Довгий час Денис Миколайович вважався зниклим безвісти. Майже через десятиліття Новоукраїнщина віддасть останні почесті загиблому Захиснику.

Народився Денис Марченко у Новоукраїнці 7 грудня 1987 року, навчався у місцевій школі №1, по закінченні якої вступив до Льотної Академії Національного авіаційного університету, через брак коштів у родині вимушений був самостійно заробляти кошти на навчання. Разом з друзями організували будівельну бригаду та займались висотними роботами по ремонту багатоповерхових будинків.

У цей період Денис Марченко був призваний на військову службу, яку проходив у підрозділі морської піхоти, що базувався у Криму.

По завершенні військової служби працював у кар’єрі, мріючи про відновлення у Льотній академії.

Але мріям не довелось збутись. Як і багатьом українцям, його плани зруйнувала росія, розпочавши військову агресію, захопивши український Крим та розпаливши війну на Сході нашої держави навесні 2014 року.

Денис Марченко одним із перших добровольцем став на захист української незалежності у квітні 14-го року. Разом із побратимами вони перебували у найскладніших боях, в умовах становлення української армії та військового добровольчого руху.

Останній бій Дениса Марченка відбувся 29 серпня 2014 року біля населеного пункту Іловайськ. Тоді рашисти вперше масово вторглись своїми військами на територію України, не вперше сплюндрувавши будь-які норми міжнародного права, загальнолюдської моралі – розстріляли так званий «зелений коридор», яким відходили українські військові.

Серед сотень загиблих бійців був і Денис Миколайович Марченко – старший солдат 93-ї механізованої бригади…

Невірилось… ні мамі, ні друзям… Так і здавалось, що настане день, коли Денис повернеться, переступить поріг рідної домівки. Але роки минали і він повернувся додому «на щиті».

«Денис Марченко мріяв про родину, про дітей, про мирне небо, але все відібрала клята війна і нелюди, які продовжують убивати і нищити все навколо. Вже десятий рік ми проводжаємо в останній путь наших Героїв, тіла яких передаємо рідній землі, а їх душі відлітають у небеса. Не про таке небо мріяв  Денис Марченко, але доєднався до небесного війська та з висоти Свого подвигу самопожертви надихає нас на подальшу боротьбу за незалежність, за свою свободу» -  зазначив у своєму виступі під час прощальної церемонії Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.

За відвагу та героїзм старший солдат Збройних Сил України Денис Миколайович Марченко нагороджений  посмертно орденом "За мужність" та відзнакою «Іловайський Хрест».

Але найбільшою нагородою має бути світла пам’ять про великий подвиг Героя-Земляка, Воїна –Добровольця, який не пошкодував свого життя за майбутнє нашої держави!

Слава Україні!