ШУКАЄМО ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ

  • 40

Фото без опису

Служба у справах дітей  Новоукраїнської міської ради запрошує жителів громади стати патронатними вихователями  для дітей, які опинились у складних життєвих обставинах - подружжя із досвідом виховання власних дітей, яке готове у своїх домівках тимчасово доглядати за дітьми, які потребують захисту.

В патронаті дитина отримує безпеку, догляд, виховання та реабілітацію в умовах сім’ї, має можливість підтримувати спілкування з рідними; а в разі неможливості повернення до біологічної родини – буде проведено пошук для дитини нової сім’ї.

Кандидатом у патронатні вихователі може бути: особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має: повнолітнього члена сім’ї (чоловік або дружина, син чи донька, інший член сім’ї) чи повнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі та разом з ним пройти навчання та надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сім’ї патронатного вихователя; громадяни України, які перебувають у зареєстрованому шлюбі та проживають на спільній житловій площі;  мають позитивний досвід сімейного виховання дітей; мають житло (власне, орендоване чи на правах користування); не мають судимості; стан здоров’я яких  дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю.

Патронатним вихователям гарантовані: заробітна плата у період перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя становить 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, кошти на утримання дитини у розмірі 2 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку (для дітей з інвалідністю – 3 прожиткових мінімуми), комплексна професійна підтримка.

Термін перебування дитини у патронатній сім’ї становить від 1 до 6 місяців.

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, що готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Більш детальну інформацію про сімейний патронат можете дізнатися, звернувшись до Служби у справах дітей Новоукраїнської міської ради.                 Ми знаходимось за адресою: м. Новоукраїнка вул. Покровська, 72, каб. 17.

Тел. 050 02 46 157

 

ЧЕКАЄМО НА ВАС!!!

 

Начальник служби у справах

дітей Новоукраїнської міської ради

Сергій КАРПЕНКО