У Новоукраїнській громаді відбулася унікальна подія з мережування для громад-партнерок Програми USAID DOBRE «ЗЕРНА ГРОМАДСЬКОЇ АКТИВНОСТІ»

  • 92

Фото без опису

16 березня у Новоукраїнській громаді відбулася унікальна подія з мережування для громад-партнерок Програми USAID DOBRE «ЗЕРНА ГРОМАДСЬКОЇ АКТИВНОСТІ», яку організувала Агенція сталого розвитку «Хмарочос» у партнерстві з Новоукраїнською ТГ.

Участь взяли представники та представниці громадських організацій та ініціативних груп, волонтерські ініціативи, молодіжні ради та простори/центри з громад-партнерок Програми USAID DOBRE у Дніпропетровській (Васильківська, Зеленодольська, Покровська, Софіївська, Царичанська громади) та Кіровоградській областях (Знам’янська, Компаніївська, Новопразька, Новоукраїнська, Помічнянська, Приютівська громади).

Учасники зустрілися, щоб:

- Ділитись досвідом у сфері розбудови громадського сектору, молодіжної політики, згуртування та відновлення громад.

- Напрацювати рішення для проблем, з якими зіштовхнулися громади через повномасштабне вторгнення.

- Дізнатися більше про інструменти залучення жителів до розробки та прийняття рішень.

- Ознайомитися з кращими практиками місцевого самоврядування, діалогу та партнерства на рівні локальних громад.

Разом обговорювали:

- Як зробити так, щоб жителі громади використовували інструменти участі?

- Як у громаді посилити соціальну згуртованість?

- Як посилити участь молоді у прийнятті рішень?

- Як посилити взаємодію та партнерство громадських організацій, ОМС, бізнесу?

- Як сприяти збільшенню дієвих громадських організацій в громаді?

Захід відбувся у Новоукраїнському ліцеї №4, який гостинно зустрів понад 100 учасників з 11 громад. Кожен з присутніх мав можливість долучитися до майстер-класів, під час яких створювали обереги. Також майстри та майстрині центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» організували благодійну виставку-продаж.

Представлені були і крафтові вироби місцевих майстринь: доглядова косметика, запашні чаї та засоби для покращення здоров’я від бренду «Бджілка Мотя», корисні смаколики від Людмили Іщенко, сучасні та автентичні прикраси від Ірини Романенко – все це учасники могли придбати під час форуму.

Про затишну атмосферу під час брейк-кави подбала команда ФОП Талько.

Сіємо зерно відновлення разом!

***

Захід відбудеться в межах проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

У Дніпропетровській та Кіровоградській областях виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є ГО «Агенція сталого розвитку “Хмарочос”»

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису