«Взаємодія з постраждалими від сексуального насильства, пов’язаного із конфліктом (СНПК), що варто і не варто робити під час спілкування».

  • 36

Фото без опису

Новоукраїнську громаду відвідала правозахисниця та експертка з гендерних питань, виконавча директорка ГО «Територія успіху» Інга Дуднік, яка провела тренінг «Взаємодія з постраждалими від сексуального насильства, пов’язаного із конфліктом (СНПК), що варто і не варто робити під час спілкування».

Для спеціалістів Новоукраїнської громади такі заходи цінні, адже важливо розвивати навички ефетивного реагування на випадки сексуального насилля, пов'язаного із конфліктом, налагодження взаємодії між різними інституціями та розвитку здатності ключових учасників забезпечувати максимальну підтримку постаждалим.

Під час заходу досвідчена тренерка Інга Дуднік роз'яснила актуальні питання:

- що таке СНПК? Індивідуальний рівень допомоги;

- 4 принципи організації допомоги. Інституційний рівень допомоги;

- правила комунікації. «Не ретравматизуй»;

- СНПК – як метод ведення війни. Основи безпечної комунікації.

Тренінг організовано благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд Смайл» - грантером Українського Жіночого фонду/УЖФ в рамках проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом/СНПК», який УЖФ виконує у партнерстві з громадською організацією «Ла Страда – Україна» та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» та підтримки Офісу Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису