Понад 11 мільйонів гривень на підтримку військовослужбовців, новий екскаватор JCB для потреб комунальних підприємств, автобус для перевезення жителів громади - це не повний перелік важливих рішень сьогоднішнього засідання сесії міської ради! 

  • 85

Фото без опису

19 березня 2024 року під головуванням очільника Новоукраїнської громади Олександра Корінного відбулась чергова сесія Новоукраїнської міської ради.

Одним із 29 питань порядку денного було затвердження Комплексної Програми підтримки військовослужбовців Сил територіальної оборони та Збройних Сил України на 2024 рік, яка спрямована на всебічну підтримку наших Захисників, зокрема придбання необхідного екіпірування, електронних засобів подвійного призначення, соціального захисту військовослужбовців та їх родин. Заплановані на реалізацію заходів Програми кошти становлять понад 11 мільйонів гривень.

Вшановуючи пам’ять полеглих Захисників, на засіданні сесії присвоєно звання Почесний громадянин міста Новоукраїнка Денису Марченку та Євгенію Пиндику, які віддали найдорожче за нашу свободу – свої життя. Вічна пам’ять Героям України!

Також прийнято рішення про прийняття в комунальну власність екскаватора-навантажувача, який громада отримала завдяки постійній і плідній співпраці з Програмою ДОБРЕ. Екскаватор буде використовуватись комунальним підприємством «Водокомунгосп» для покращення послуги водопостачання у нашій громаді. Це оновлення дасть можливість оперативно ліквідовувати аварії на водогоні, здійснювати роботи по модернізації мережі водопостачання, виконувати інші роботи, які покращать надання послуги водопостачання. Щиро дякуємо програмі USAID DOBRE та іншим нашим партнерам за можливість реалізації проєктів, завдячуючи яким ми отримуємо різнопланову допомогу у всіх галузях життєдіяльності громади на мільйони позабюджетних коштів. Цьому передує значна праця колективу виконавчого комітету міської ради, постійні контакти з міжнародними донорами, асоціаціями, фондами, керівними структурами Європейського Союзу.

Серед іншого, виділено кошти на придбання автобуса з метою здійснення пасажирських перевезень мешканців із сільських населених пунктів громади.

Також розглянуто ряд фінансових та земельних питань. По кожному з них прийнято відповідні рішення, які будуть опубліковані на сайті Новоукраїнської міської ради відповідно до чинного законодавства.