У Новоукраїнській громаді попрощались із загиблим військовослужбовцем Анатолієм Феденюклом

  • 68

Фото без опису

2 квітня у Новоукраїнській громаді попрощались  із загиблим воїном, віддали останні почесті Герою-Захиснику Феденюку Анатолію Миколайовичу, який не пошкодував свого життя за свободу і незалежність України.

Анатолій Феденюк народився 20 квітня 1973 року у с.Звірівка Новоукраїнського району.

З 1988 навчався у  у Звірівській ЗОШ, а у 1990 р. закінчив 10 клас Новоукраїнської школи  №4.

Після здобуття середньої освіти - пройшов навчання в Кіровоградському СПТУ №8, отримавши спеціальність електрозварювальника.

А з 1991 року працював за спеціальністю у Новоукраїнському заводі залізобетонних виробів.

З 1991 року проходив військову службу у лавах Української армії, служив у військовій частині, дислокованій у Полтавській області. Завершив службу  у званні молодшого сержанта.

Повернувшись до цивільного життя, працював на попередньому місці роботи - формувальником залізобетонних виробів, а також в подальшому на різних посадах в Укрзалізниці. Останнім часом на одному із найбільших сільськогосподарських підприємств СТОВ «Степ-Агро».

2 листопада 2022 року був мобілізований до військової частини стрільцем-санітаром.

У лютому 2023 року, пройшовши навчання, отримав спеціальність гранатометник, після цього боронив Україну від рашистів на пекельному Бахмутському напрямку у дні найскладніших боїв за це місто на Донеччині.

У період 17 – 21 березня 2023 року, виконуючи бойовий наказ командира при проведенні оборонних дій, вважався зниклим безвісти в районі м. Часів Яр Бахмутського району Донецької області.

Лише нещодавно, після проведеної експертизи ДНК, встановлено факт загибелі молодшого сержанта Збройних Сил України Феденюка Анатолія Миколайовича.

«Сьогодні ми прощаємось із нашим Героєм, низько вклоняємось родині загиблого, та запевняємо, що пам’ять про Анатолія Феденюка назавжди буде збережено в історії нашої громади.

На сесії міської ради буде розглянуте питання про присвоєння Анатолію Миколайовичу звання Почесного громадянина с. Звірівка.

Ми не забудемо ціну, яку платимо за мирне небо. Подвиг Анатолія назавжди у нашій пам’яті та наших серцях! – зазначив у своєму виступі міський голова Олександр Корінний.