Який граничний розмір компенсації витрат роботодавця за облаштування робочого місця при працевлаштуванні осіб з інвалідністю діє у квітні 2024 року?

  • 21

Фото без опису

Насамперед нагадаємо, що Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893.

Компенсація виплачується в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, але не вище граничного розміру компенсації (пункт 5 вказаного Порядку).

Граничний розмір компенсації не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю І групи, та 10 розмірів мінімальної заробітної плати – для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Станом на 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати становить 7100 грн. З 1 квітня поточного року розмір мінімальної заробітної плати збільшено до 8000 грн.

Незважаючи на вказане підвищення розміру мінімальної заробітної плати, протягом всього 2024 року (і в квітні поточного року також) граничний розмір компенсації щодо робочого місця для особи з інвалідністю І групи складатиме 106,5 тис. грн, а щодо робочого місця для особи з інвалідністю ІІ групи – 71 тис. грн.

Усе про компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю за посиланням http://surl.li/kqhrn

Ви роботодавець і у вас виникають питання, пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся, контакти тут http://surl.li/emipw. Пишіть у Telegram-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir.

#Електронний_кадровий_клуб