Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату

  • 81

Фото без опису

6 травня у Новоукраїнській міській територіальній громаді відбулася зустріч із координаторкою в Кіровоградській області проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату", Наталією Майстренко.

Проєкт реалізується  спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Partnership for Every Child / Кожній дитині, Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.

У нараді-семінарі взяли участь заступник міського голови Людмила Білокоз, працівники служби у справах дітей Новоукраїнської міської ради, КЗ «Новоукраїнського міського центру соціальних служб» та представники Новоукраїнського РВП ГУНП, міських медичних закладів, відділу освіти виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради, центру зайнятості та управління соціального захисту та охорони здоров’я Новоукраїнської міської ради.

Необхідність реалізації проєкту полягає в тому, що діти, батьки яких потрапили у складні життєві обставини, потребують тимчасового влаштування, яке мінімізувало негативний вплив на ментальне здоров’я, сприяло швидкій соціалізації та покращенню умов проживання і виховання.

Однією із таких форм  є патронат — це соціальна послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до спеціальних закладів, а в сім’ї професійних вихователів. Дитина перебуває там, поки її біологічні батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. Таким чином, діти залишаються у своїй громаді, можуть ходити до своєї школи чи дитячого садочку, зберігають контакти з родичами.

Жодний інтернатний заклад не може замінити дитині сім’ю. І щоби популяризувати саме таку послугу та збільшити чисельність патронатних сімей, в Україні впроваджуватиметься важливий проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».

У цьому проєкті візьмуть участь 184 громади з 21 області України. У їх числі і Новоукраїнська міська територіальна громада.