Повідомлення про оприлюднення проєкту документу державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

  • 55

 

  1. Повна назва документа державного планування:  

Програма соціально-економічного та культурного розвитку  Новоукраїнської міської територіальної громади на 2025 рік (далі Програма). Програма соціально-економічного та культурного розвитку  Новоукраїнської міської територіальної громади на 2025 рік – це програмний документ, що розробляється на підставі цілей, визначених у Стратегії розвитку Новоукраїнської  міської територіальної громади.

Програма соціально-економічного та культурного розвитку  Новоукраїнської міської територіальної громади на 2025 рік розробляється на  короткострокову перспективу та слугує для прогнозування місцевого бюджету.

За основу Програми соціально-економічного та культурного розвитку  Новоукраїнської міської територіальної громади на 2025 рік взято показники та завдання, визначені в Стратегії розвитку Новоукраїнської  міської територіальної громади.

Метою Програми соціально-економічного розвитку Новоукраїнської міської територіальної громади в 2025 році є забезпечення сталого розвитку реального сектора економіки та подальшого розвитку соціальної сфери, підвищення матеріального і культурного рівня життя населення незалежно від етнічного походження, віросповідання, політичних переконань, статті, віку на основі ефективного використання природно-ресурсного, фінансового потенціалу та трудових ресурсів.

  1. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування:

Новоукраїнська міська рада Кіровоградської області.

  1. Процедура громадського обговорення:

-     дата початку та строки здійснення процедури

відповідно до ст. 12 Закону України "Про стратегічну екологічну оцінку" громадське обговорення звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту  Програми соціально-економічного та культурного розвитку  Новоукраїнської міської територіальної громади на 2025 рік розпочато з дня його оприлюднення, а саме 23 липня 2024 року на сайті Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області та триватиме до 21 серпня 2024 року. Проєкт документу та звіт розміщені на сайті Новоукраїнської міської ради (розділ "Економіка" рубрика "Оголошення" підрозділ "Стратегічно екологічна оцінка") за посиланням: https://novoukr-otg.gov.ua/strategichno-ekologichna-ocinka-15-57-32-04-07-2023/

способи участі громадськості:

громадськість в межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження та пропозиції до звіту про стратегічну екологічну оцінку та проєкту документу державного планування. Усі зауваження і пропозиції, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду замовником. За результатами розгляду замовник враховує одержані зауваження або вмотивовано їх відхиляє

  • орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування, орган до якого подаються зауваження і пропозиції та місцезнаходження наявної екологічної інформації:

Виконавчий комітет Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області,  адреса: 27100,  м.Новоукраїнка, вул.Покровська, 70, або в електронному вигляді на електронну адресу: sekretar@nu-rada.gov.ua. Проєкт документу та звіт розміщені на сайті Новоукраїнської міської ради (розділ "Економіка" рубрика "Оголошення" підрозділ "Стратегічно екологічна оцінка").

Відповідальна особа: Стецюренко Вікторія (05251) 2-16-36.

4.       Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проєкту документа державного планування:

Не проводиться.

Строк подання зауважень і пропозицій становить 30 днів – з 23 липня         2024 року до 21 серпня 2024 року включно.