Спалювання сухої рослинності заборонено!

  • 42

Фото без опису

Державна екологічна інспекція Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) звертає Вашу увагу: Спалювання сухої рослинності заборонено!

Попри численні попередження, багато громадян продовжують спалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках і полях. Це суворо заборонено!


Пожежі у природних екосистемах призводять до загибелі всього живого, забруднюється атмосферне повітря, створюють небезпеку для життя і здоров’я людини. Разом із димом у повітря потрапляє низка небезпечних речовин, серед яких діоксини, які є канцерогенними для організму людини. Поруч із пожежами, що виникають через ворожі обстріли, рятувальники на жаль змушені боротися також і з пожежами у природних екосистемах, які спричиняє людська недбалість та безвідповідальність.

 

Рятувальники змушені боротися не лише з пожежами через ворожі обстріли, але й з тими, що виникають через людську недбалість. За даними ДСНС, лише за минулу добу в Україні сталося 318 пожеж у екосистемах, що знищили понад 233 гектари екосистем.


 

Пам’ятайте: за спалювання сухої рослинності передбачено накладення штрафів на громадян від 3060 до 6120 грн., та на посадових осіб від 15300 до 21420 грн. Ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду - на громадян від 6120 до 12240 грн. та на посадових осіб від 21420 до 30600 грн.



 

Будьте обережні з вогнем! Захищайте природу і здоров’я людей!