У Новоукраїнській ТГ житло для ВПО – спільна справа.

  • 215

Фото без опису

Як я можу допомогти людям, які залишилися без домівок через війну?

Мабуть, кожен з нас хоч раз ставив собі це питання. У Новоукраїнській громаді є люди, які знайшли відповідь – це облаштування будинків, які місцеві жителі готові віддати для ВПО.

Велика частина внутрішньо переміщених осіб проживає у Центрі комплексного перебування, обладнаного у межах спільного проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціації міст України та дооблаштованого гуманітарною організацією АCTED, проте чимало нових новоукраїнців надають перевагу окремому житлу. Членкині громадської організації «В єднанні – сила!» з перших днів прибуття внутрішньо переміщених осіб у Новоукраїнську громаду почали шукати та допомагати в облаштуванні  таких будинків. Проте приведення до ладу хоча б одного приміщення – це великий об’єм роботи, який потребує не однієї пари рук.

Тому з вересня 2022 року до облаштування тимчасових місць розміщення внутрішньо переміщених осіб долучилися і соціальні робітники, яких направляє до комунальної установи "Центр соціальних послуг Новоукраїнської міської ради" Новоукраїнська філія Кіровоградського обласного центру зайнятості. Таким чином, допомогу отримують одразу дві категорії людей: ВПО – мають житло, безробітні – можливість зароблять. Цьому сприяє рішення виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради, яким внесено зміни до переліку оплачуваних громадських робіт, які мають суспільно-корисну спрямованість і відповідають потребам Новоукраїнської ТГ та сприяють її соціальному розвитку.

З вересня цього року 30 осіб (серед них 2 ВПО) працювали на облаштуванні двох будинків, які можуть стати  тимчасовим /постійним житлом для нових новоукраїнців.

Небайдужість таких людей допоможе вистояти і перемогти. Кожен може долучитися та підтримати внутрішньо переміщених осіб, які обрали Новоукраїнську громаду новою домівкою. 

Фото без опису