Допомога від ACTED Ukraine для ВПО Новоукраїнської громади

  • 176

Фото без опису

З перших днів війни Новоукраїнська громада приймає внутрішньо переміщених осіб, які вимушені покинути свої домівки через бойові дії або високу ймовірність обстрілів у їх рідних містах. У Центрі комплексного перебування ВПО наразі проживають 74 особи, зокрема 16 дітей. Для створення належний умов проживання людей зазначеної категорії Новоукраїнська громада співпрацює з українськими та міжнародними проектами та програмами, які надають відповідну допомогу.

Міжнародна гуманітарна організація ACTED Ukraine забезпечила Центр комплексного перебування ВПО Новоукраїнської громади додатковими холодильниками, електроплитами, прально-сушильними машинами, прасками та дошками для прасування, засобами гігієни, інструментами для ремонту, які необхідні для підтримки інвентарю в цілісності.

Поповнили й матеріальну базу кухні та їдальні. Нові чашки, тарілки, столові прибори, сковорідки, каструлі допомагають внутрішньо переміщеним особам готувати собі обіди та вечері. Розігріти готове можна у нових мікрохвильових печах або мультиварках. А сучасне обладнання для свердловини дозволяє очищувати воду та робити її питною у достатній кількості.

Окремої уваги варта облаштована кімната для навчання та дозвілля дітей (соціально-побутова кімната), яка має зонування для навчання та обладнана зручними диванами, столами та стільцями, кріслами-мішками, телевізором, килимом, настільними іграми, матеріалами для творчості. Для активного дозвілля придбані м’ячі для футболу, волейболу, баскетболу, настільний теніс, дартс, набір для гри в бадмінтон, м’ячі для фітнесу, каремати для йоги тощо.

Подбали і про безпеку, надавши 4 вогнегасники.

Дякуємо міжнародній гуманітарній організації ACTED Ukraine за постійну підтримку та надану гуманітарну допомогу, що дозволить покращити умови проживання внутрішньо переміщених осіб у Центрі комплексного перебування.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису